Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Izdavanje u zakup dijela zemljišta K.O. Haljinići

Izvor: Naša riječ, 20.08.2013.

JP „Elektroprivreda" BiH d.d. - Sarajevo, Zavisno društvo „Rudnik mrkog uglja" Kakanj d.o.o. - Kakanj putem Komisije za provođenje postupka izdavanja u zakup dijela nekretnine - zemljišta k.č.br. 666/1 K.O. Haljinići, objavljuje:

 

JAVNI POZIV

za izdavanje u zakup dijela zemljišta k.č.br. 666/1 K.O. Haljinići

 

Član 1.

Daje se u zakup dio zemljišta k.č.br. 666/1 K.O. Haljinići, površine 7,5 m2, uređen za postavljenje privremenog objekta (kiosk i si.).

Član 2.

Navedeno zemljište iz člana 1. ovog Javnog poziva se izdaje u zakup na period od 10 godina.

Član 3.

Najniža početna cijena zakupnine je 2,5 KM/m2 na mjesečnom nivou bez obračunatog PDV-a.

Član 4.

Pravo učešća na Javni poziv imaju sva pravna i fizička lica.

Član 5.

Svi budući odnosi i međusobne obaveze između zakupodavca i zakupoprimca uredit će se posebnim ugovorom.

Član 6.

Javni poziv provest će se prikupljanjem pisanih ponuda. Ponuda treba da sadrži:

- za pravno lice (rješenje o upisu u registar nadležnog suda, uvjerenje o poreznoj registraciji sa identifikacionim brojem, potpis ovlaštenog lica i pečat, uvjerenje nadležne porezne uprave o izmirenim obavezama po osnovu poreza i doprinosa.

- za fizičko lice (ime i prezime, adresa stanovanja, matični broj, identi fikacioni dokument, a ako je to lice samostalni poduzetnik i podatke o upisu u registar nadležnog organa).

- iznos ponuđene zakupnine.

Član 7.

Kriterij za izbor najpovoljnije ponude je ponuđena cijena zakupnine. Ako su dvije ili više ponuda pravnih i fizičkih lica jednake i utvrđene kao najpovoljnije, prednost ima ponuda koja je prva dostavljena.

Član 8.

Rok za podnošenje ponuda je 8 (osam) dana od dana objavljivanja u novinama "Naša riječ" Zenica. Ponude dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom: "Za Javni poziv - Ponuda za zakup dijela zemljišta - Haljinići"- ne otvaraj, na adresu: JP „Elektroprivreda" BiH d.d. - Sarajevo, Zavisno društvo „Rudnik mrkog uglja" Kakanj, d.o.o. - Kakanj, ul. Alije Izetbegovića 17. Kakanj.

Član 9.

Otvaranje ponuda će izvršiti Komisija dana 30.08.2013. godine u 10,00 sati u prostorijama JP „Elektroprivreda" BiH d.d. - Sarajevo, Zavisno društvo „Rudnik mrkog uglja" Kakanj d.o.o.

- Kakanj. Otvaranju ponuda mogu prisustvovati zainteresovani ponuđači.

Član 10.

Zemljište iz člana 1. ovog javnog poziva može se pregledati svaki dan, a sva ostala obavještenja mogu se dobiti na telefon broj: 032/553-855 (kontakt osoba je: Berbić Senad).

 

Komisija za provođenje postupka 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: